Voeding

Voeding:
• Natuurlijk dietist Judy vd Berg - Website van Judy vd Berk, antroposofisch dietist in Leiden. Veel informatie en ook brochures te bestellen over baby en kinder voeding of voor ouders zelf (deze worden veelal op antroposofische consultatie bureau's gebruikt)
• Natuurlijk dietist Quirina Engels (Eindhoven) - Voor vragen over oa bijvoeding ook telefonisch contact mogelijk
• Natuurlijk met Anne - begeleiding aan moeders in het zetten van stappen naar een natuurlijke en bewuste leefstijl voor het hele gezin. Er geldt hiervoor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering (zonder eigen risico).

Boeken:
• Het nieuwe borstvoeding boek door Stefan Kleintjes & Gonneke van Veldhuizen-Staas - Het Nieuwe Borstvoeding Boek is een makkelijk leesbaar boek. Het biedt ouders van kinderen die zich aan de borst voeden of willen gaan voeden handvatten om van die borstvoeding een geslaagde, fijne periode te maken.  De blauwdruk, de oorspronkelijke behoeften van het kind zijn uitgangspunt voor de handreikingen die in dit boek aan de jonge ouders worden gegeven. Ze nemen daarbij geen blad voor de mond. En... Dit boek biedt óók handvatten aan ouders die niet willen, mogen of kunnen borstvoeden.
Natuurlijk baby- en moedergedrag vormen het uitgangspunt. Doen wat vanuit jezelf goed voelt. Dicht bij jezelf en je baby blijven. Hier te bestellen.
• Eten voor de kleintjes door Stefan Kleintjes - In Eten voor de kleintjes helpt Stefan Kleintjes om kinderen van 0 tot 4 jaar vaste voeding te leren eten. Het boek leert ouders hoe baby's geheel zelfstandig nieuwe vaste voeding kunnen pakken, kauwen, eten en verteren. En dat alles in combinatie met borstvoeding en zonder het eten te prakken of te pureren. Een kindvriendelijke methode waarbij de baby zelf aangeeft waar hij aan toe is. Het boek coacht ouders bij een bewuste en goede voedselkeuze en helpt de eigen smaak en voorkeur van het kind te ontwikkelen, zodat het al vroeg leert dat eten leuk en gezellig is. 
Zie ook Facebookgroep "Bijvoeden volgens Stefan Kleintjes" voor het delen van ervaringen.

• Easy Peasy door Claire van den Heuvel & Vera van Haaren - Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4). Bomvol recepten die naast gezond, voedzaam en smaakvol ook gemakkelijk te maken zijn. Ook geeft Easy Peasy inspiratie en houvast om slimme keuzes te maken en zo je baby, dreumes of peuter een gezonde basis te geven. Easy Peasy is daarnaast een handleiding voor ouders op het gebied van eetgedrag.
• De kleine Vegetarier door Antoinette Hertsenberg & Marion Pluimes - Vegetarische gerechten voor kinderen van 0-15 jaar (en hun ouders)
• Brochure: "De eerste hapjes, een natuurlijke voeding voor je kindje van 6 maanden tot 1 1/2 jaar" door M. Pluimes & T. Visser. Rond de 6 maanden is je kindje toe aan de eerste hapjes vast voedsel. Maar hoe weet je als ouder dat je kindje toe is aan vast voedel? Hoe begin je? Wat kan je beter wel of niet geven? Heeft je kindje nog extra vitamines nodig? Op al deze vragen geeft de nieuwe brochure antwoord. A4 formaat, 20 pagina's. Prijs: 8.95


Lotta, 8 maanden


Bay, 7,5 maanden