Slapen

• Boek: "Slapen met je baby" door James J. Mckenna - Co-slapen is de biologische standaard voor de mens. Baby's hebben hun ouders hard nodig, juist ook 's nachts. Een baby is afhankelijk van voedsel en aanraking en kan verschillende lichaamsfuncties, zoals temperatuur, nog niet zelf reguleren. De natuurlijke plek voor een baby is zo dicht mogelijk bij zijn verzorgers. Hoe dat slapend veilig kan, lees je in dit boek. (zie ook fijn artikel hierover van Kiind)
• Boek: "Regelmaat brengt rust en regelmaat en inbakeren" door Ria Blom - Ria is een antroposofische verpleegkundige, maar haar methode is ondertussen uitgebreid onderzocht en wordt ook aanbevolen op reguliere consultatie bureau's bij slaapproblemen en onrustige baby's.
• Boek "Je baby in een droom ritme" door Stephanie Lampe - Het babyslaapboek, voor een slaapritme zonder huilen. In dit boek komen meerdere verschillende visies en slaapmethodes aan de orde en worden ook de methode en visie van de schrijfster zelf uitgebreid besproken (regelmaat en ritme, troosten zonder huilen). Daarnaast wordt ook de verschillende mogelijkheden van inbakeren uitgebreid besproken.
• Slaapmethode van Dr. Jay Gordon