Baby

• Natuurlijk Consultatiebureau Breda (bij aanmelden in de kraamweek kan het Natuurlijk CB zelf de intake doen)
• Dunstan babytaal - Hulpmiddel voor het herkennen van de verschillende huiltjes van je baby

Boeken:

Boek "Wat baby's nodig hebben" door Melanie Visscher & Kiind - Hoewel iedere ouder leert door te ervaren, door het zelf te doen met héél veel vallen en héél veel opstaan, is het toch wel fijn dat er af en toe een boek verschijnt dat je kan behoeden voor de grootste valkuilen.

‘Wat baby’s nodig hebben’ is zo’n boek. Sterker nog, het kan zo maar het enige boek zijn dat je echt nodig hebt voor dat eerste te gekke, maffe, spannende, soms slopende jaar met je baby. Melanie Visscher heeft namelijk al het voorwerk voor je gedaan; ze las stapels boeken en recent wetenschappelijk onderzoek en combineerde al die kennis in kant en klare leesbare brokken. Over hoe het brein van je baby werkt, bijvoorbeeld, en waarom hij huilt en (niet) slaapt. Over hoe jullie eigenlijk één blijven, ook na de geboorte. En, vooral, hoe je als moeder je verstand behoudt door juist je rationele ik even te parkeren bij de rest van je pre-kroost leven.


• Boek "Baby's weten wat ze willen, vertrouw op de signalen van je kind" door Aletha J. Solter - In baby's weten wat ze willen beschrijft Aletha Solter een warme, aandachtige methode om met baby's in de leeftijd van 0-2,5 jaar om te gaan. Uitgangspunt is dat baby's zelf het beste weten wat ze nodig hebben. Het gaat erom dat ouders en verzorers hun signalen opvangen en die op de goede manier interpreteren. Huilen neemt een centrale plaats in, omdat het de belangrijkste manier is waarop baby's aandacht vragen voor hun behoefte, en waardoor ze frustraties en pijnlijke gebeurtenissen verwerken.

Verzorgingsproducten op natuurlijke basis:
• Wikkelfee - Heelwol bij kapotte billetjes en kamilleolie bij moeizame ontlasting/buikkrampjes en alles voor wikkels.
• De Groene Vrouw - 100% natuurlijke producten voor het hele gezin!
• Zerah - Babyverzorgingsproducten


 

 

 

 Wol:

• Facebookgroep "Wolletjes" - voor liefhebbers van wollen - wol/zijde kleertjes en verkoop ervan
 
Sem, 12 dagen


​Voordelen van wol
- Ademen, het absorbeert waterdamp uit het lichaam en laat het los in de atmosfeer
- Het reageert dynamisch op de omgeving en helpt het regelen van je temperatuur
- Het is zelfreinigend. heel handig
- Het weert regen af  (denk aan: schapen)
- Houd je warm in de winter en koel in de zomer.